Waste not – want not

The original loose brick floor of the main stoep (verandah) was thought to be a little too rustic for our new, permanent, ‘glazed’ dining venue so it was removed in order to lay the new ‘slightly less rustic’ terracotta quarry tiles, but what to do with all those bricks?

The answer soon became obvious – leave them where they are but instead of being in a pile set them out as a ‘lower’ terrace where guests can sit after breakfast or before dinner and enjoy the magnificent view over our new lake. One may need to have a good imagination as well as the patience required for the lake to fill up to its maximum 50 million litres, but one needs to be optimistic with such major undertakings.

The lower terrace is also going to be enhanced with a water feature at either end as well as stepped planters up to the main stoep. The plants are ready and waiting to go in, once the workers have ‘signed off’ and will complement our trained grape vine which adorns the front of the building. We now need lots of sunny days and not too many cold nights so that the plants can get established – perhaps just a small pocket of ‘global warming’ around Galenia would be welcomed.

2007120072 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s